Optimalisatie

Het optimaliseren van je administratie kan je helpen om efficiënter te werken en tijd te besparen.  

Financiële processen optimaliseren

Absolvo Controlling helpt bij het identificeren en analyseren van alle financiële processen binnen je bedrijf. Wat zijn de stappen in het bedrijfsproces? Wat zijn de mogelijke bottlenecks? Waar kan het efficiënter? (waar zijn er vertragingen, fouten of steeds terugkerende handelingen?)

We maken gebruik van AFAS software voor inzicht en automatiseringen. AFAS is één systeem voor boekhouding, loon-en personeelsadministratie, projectadministratie en contacten. Afhankelijk van je wensen richten we de software in naar behoefte. Hieronder enkele voorbeelden. 


Inrichtingsvraagstukken & optimalisaties

In AFAS zijn oneindige mogelijkheden. Je kunt natuurlijk de standaard template gebruiken maar door middel van een vrije inrichting kunnen de wensen van de organisatie nog beter tot uiting komen. Door de geruime ervaring met AFAS fungeert Absolvo A&A als directe sparringpartner bij inrichtingsvraagstukken & optimalisaties. Het werkt ook andersom, aangezien Absolvo meekijkt in je boekhouding, denken ze met mee en zien ze welke processen er nog kunnen worden ingericht of verbeterd.


Rapporten, analyses & documenten


Analyses (Excel)

Absolvo is bedreven in het maken van analyses met jouw eigen data. Denk hierbij aan managementrapportages, maandafsluitingen, projectcockpits etc. De analyses kunnen door Absolvo zelf worden gemaakt maar liever zien we dat er een stukje kennisoverdracht plaatsvindt en dat de gebruiker op termijn ook zijn eigen analyses kan maken. Doordat Absolvo meekijkt in de boekhouding weet hij precies welke data nodig is om een goede analyse te maken.


Rapporten (pdf)

Rapporten worden in Profit op diverse plekken gebruikt, denk hierbij aan de verlofkaart of de factuurlay-out. Absolvo kan je eenvoudig helpen met het bewerken van onderhouden van rapporten of het genereren van nieuwe rapporten. De geruime ervaring van Absolvo zorgt ervoor dat je een dure cursus kunt besparen.


Documenten (Word)

AFAS biedt een mogelijkheid om samenvoegbrieven te genereren, denk hierbij bijvoorbeeld aan de arbeidsovereenkomst of een ontslagbevestiging. Absolvo kan je helpen met het aanmaken en onderhouden van eigen documenten in de huisstijl van de onderneming. Zo voorkom je dat je telkens dezelfde brief opnieuw hoeft over te tikken en worden fouten voorkomen omdat de brief de gegevens ophaalt uit de database.


AFAS InSite

Klanten van AFAS hebben een eigen Intranet tot hun beschikking (InSite). Dit stelt medewerkers bijv. in staat om online uren te boeken, zelf eigen gegevens te wijzigen en verlof aan te vragen. Aan alle acties die een medewerker uitvoert kunnen workflows gekoppeld worden. Dit zorgt ervoor dat taken niet langer in persoonlijke mailboxen blijven hangen maar dat taken worden weergegeven op InSite. Het voordeel is dat bedrijfsprocessen hierdoor altijd op een consistente manier worden afgehandeld. Bij ziekte kan de medewerker zijn of haar taken overdragen aan een vervanger. De manager kan tevens altijd zien welke taken zijn blijven liggen. Absolvo kan hierbij fungeren als workflow manager en ingrijpen als taken te lang blijven liggen of de workflow aanpassen waar nodig. InSite laten onderhouden door Absolvo behoort ook tot de mogelijkheden.


Waarom kijken naar optimalisatie? 

 1. Efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering (Meer winst en tijd!) 

 2. Betere service, klantvriendelijkheid omdat het bedrijf beter in staat is om te voldoen aan de eisen van de klanten.

 3. Om de concurrentie voor te blijven. 

Meer weten? 


Afspraak maken ➔


Opstellen jaarrekening

Het opstellen van de jaarrekening is een belangrijke taak in de administratie van een bedrijf. De jaarrekening geeft een overzicht van de financiële prestaties van het bedrijf gedurende het afgelopen boekjaar. Het is een verantwoording van het gevoerde beleid en de financiële situatie van het bedrijf op het einde van het boekjaar. Absolvo kan deze jaarrekening voor je maken.

Het opstellen van de jaarrekening vereist kennis van financiële administratie, wet- en regelgeving en boekhoudkundige standaarden. De jaarrekening moet voldoen aan wettelijke eisen en boekhoudkundige standaarden, zoals de Dutch GAAP (Generally Accepted Accounting Principles). Of je als bedrijf een jaarrekening moet opstellen hangt af van de grootte van het bedrijf en de rechtsvorm.


Waarom een jaarrekening?

De jaarrekening is ook belangrijk voor de stakeholders van het bedrijf, zoals aandeelhouders, crediteuren en de belastingdienst, omdat zij hiermee inzicht krijgen in de financiële prestaties van het bedrijf.

Waaruit bestaat een jaarrekening?

 1. De balans: Een overzicht van de bezittingen, schulden en het eigen vermogen van het bedrijf.
 2. De winst- en verliesrekening.
 3. Het kasstroomoverzicht.
 4. De toelichting: Hierin worden de belangrijkste posten in de balans en winst- en verliesrekening nader toegelicht en verklaard.

Hulp nodig bij het opstellen van de jaarrekening? We helpen je graag.


Direct contact ➔

Specialistisch advies

Heb je vragen waarvoor extra specialistische kennis nodig is? Je kunt je vragen altijd stellen aan je adviseur, zodat hij er de juiste specialisten bij kan betrekken.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken? De specialisten van ons zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

​​Direct contact ➔​​​​​​

Bekijk ook diensten

Groei

 • Financiële processen automatiseren
 • Efficiëntie & juiste verdienmodel
 • Interim management


Lees meer ➔

Administratie

 • Complete administratie verzorgen
 • Opstellen jaarrekeningen
 • Fiscale aangiftes
 • Rapportages opstellen die inzicht geven

Lees meer ➔

Inzicht

 • Controlling voor het MKB
 • Financiële analyse en doelstellingen
 • AFAS en Odoo rapportage


Lees meer ➔

Neem contact op

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Bedankt voor je feedback

Ons team zal je zo snel mogelijk een bericht sturen.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.