Inzicht

Door gevraagd en ongevraagd advies heb je meer inzicht in de ontwikkeling van je bedrijf. Kun je vroegtijdig anticiperen en maak je altijd de juiste keuze.   

We voeren de administratie niet om een jaarrapport te kunnen draaien maar om inzichten te genereren om jouw als klant verder te helpen. Eigenaar Hugo; “Ik zie het als een eer als een ondernemer meer verdient dan hij in ons investeert, juist door ons in de arm te nemen. We voelen ons betrokken, acteren alsof het ons eigen bedrijf is.”

Wil je meer winst maken? Met Absolvo Controlling krijg je als ondernemer grip op financiën, personeel, klant contracten en automatisering. Je gaat meer verdienen en krijgt meer tijd voor de onderneming.


Financiële analyse met rapportages

We kunnen verschillende rapportages voor je maken, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Hieronder een overzicht van veel gemaakte rapportages. 


Balans

Met een balans krijg je inzicht in de financiële situatie van je bedrijf op een bepaald moment. Het toont de activa (bezittingen) en passiva (schulden en eigen vermogen) van je bedrijf. Door de balansen van verschillende periodes met elkaar te vergelijken, kun je zien hoe de financiële situatie van je bedrijf zich ontwikkelt.


Winst- en verliesrekening

Deze geeft een overzicht van de opbrengsten en kosten van je bedrijf over een bepaalde periode. Door de winst- en verliesrekening van verschillende periodes met elkaar te vergelijken, kun je zien of je bedrijf winst of verlies heeft gemaakt en hoe de resultaten zich ontwikkelen.


Liquiditeit prognose

Een liquiditeitsprognose geeft een overzicht van de verwachte inkomsten en uitgaven van je bedrijf in een bepaalde periode. Hiermee kun je inzicht krijgen in de verwachte liquiditeitspositie van je bedrijf en eventueel tijdig maatregelen nemen om een tekort aan liquiditeit te voorkomen.


Debiteuren- en crediteurenoverzicht

Een overzicht van openstaande facturen van debiteuren (klanten) en crediteuren (leveranciers) kan inzicht geven in de openstaande posten van je bedrijf en helpen bij het opstellen van een betalingsplanning.

Andere rapportages die Absolvo voor klanten maakt zijn kostprijsberekening, kengetallen, budgetten en prognoses.

Dit is slechts een greep uit de verschillende rapportages die je kunt gebruiken om meer inzicht te krijgen in de financiële situatie van je bedrijf. Het is belangrijk om te bespreken welke rapportages voor jouw bedrijf relevant zijn en wat je doelen zijn met de rapportages, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de financiële informatie en je bedrijf kunt sturen op basis van deze inzichten.


Afspraak maken ➔


Controlling voor het midden- en kleinbedrijf (mkb)

Het doel van controlling is altijd om inzicht te geven in de financiële prestaties van het bedrijf en hen te helpen bij het nemen van strategische beslissingen. 

Absolvo Controlling kan helpen bij verschillende activiteiten, zoals het opstellen van budgetten, het monitoren van de financiële prestaties, het identificeren en analyseren van risico’s en het adviseren van het management over mogelijke verbeteringen.

Voor een MKB-bedrijf kan een controller zich bijvoorbeeld bezighouden met het opstellen van een begroting en het bewaken van de voortgang van de resultaten ten opzichte van de begroting. Ook kan een controller een belangrijke rol spelen bij het opstellen van managementrapportages, waarin de financiële resultaten worden geanalyseerd en geëvalueerd.

Daarnaast kan een controller adviseren over strategische beslissingen, bijvoorbeeld op het gebied van investeringen of kostenbesparingen. Ook kan een controller helpen bij het identificeren en beheersen van risico’s, bijvoorbeeld door het opstellen van risico- analyses en het implementeren van interne controlesystemen.


Redenen om een controller in te schakelen van Absolvo: 

 1. Bij groei van het bedrijf. Als je bedrijf groeit wordt het steeds complexer om de financiële processen en resultaten te beheren en te bewaken. Een controller kan dan helpen bij het structureren van de financiële processen en het bieden van inzicht in de financiële resultaten.

 2. Bij veranderingen in de organisatie: Als een bedrijf reorganiseert, een nieuwe strategie ontwikkelt of een fusie of overname doet, kan een controller helpen bij het beoordelen van de financiële haalbaarheid en risico’s.

 3. Bij financiële problemen: Als een bedrijf financiële problemen heeft, kan een controller helpen bij het identificeren van de oorzaken en het adviseren van het management over mogelijke oplossingen.

 4. Bij behoefte aan meer inzicht in de financiële prestaties: Als een bedrijf behoefte heeft aan meer inzicht in de financiële prestaties, bijvoorbeeld om betere beslissingen te nemen of de bedrijfsprocessen te verbeteren, kan een controller helpen bij het analyseren van de financiële gegevens en het opstellen van managementrapportages. Zie ook de bovenstaande toelichting over rapportages. 

Kortom, Absolvo kan helpen bij het beheersen en sturen van de financiële processen en resultaten van een bedrijf, waardoor het management betere beslissingen kan nemen en het bedrijf efficiënter kan opereren.


AFAS Rapportage

Alle klanten bij Absolvo A&A werken met AFAS Software. Dit is een snelgroeiend softwarebedrijf in Leusden dat ERP-oplossingen biedt aan het MKB en reeds diverse prijzen en onderscheidingen in ontvangst heeft mogen nemen, zoals de beste HR-software, financiële software en CRM-software. Niet alleen kleine kantoren werken met AFAS maar ook supermarkten, bouwbedrijven en zelfs ziekenhuizen. Het ERP-pakket van AFAS heeft eindeloze mogelijkheden. Bij Absolvo kiezen we er bewust voor om alleen klanten aan te nemen die reeds met AFAS werken of bereid zijn om een overstap te willen maken. Met de reeds geruime ervaring met AFAS zorgen wij er zo voor dat we een optimale dienstverlening kunnen bieden en dat u een snelle start kunt maken.


Koppelingen

Door de boekhouding volledig in AFAS te voeren kunt u een hoop tijd besparen. AFAS heeft namelijk met diverse banken een bankintegratie voor het automatisch ophalen van bankafschriften en het verzenden van betaal- en incasso-opdrachten. Door een koppeling met de Belastingdienst zijn uw btw-aangiftes en/of suppleties met één druk op de knop verstuurd. Daarnaast heeft AFAS een koppeling met de Kamer van Koophandel zodat het deponeren van uw jaarcijfers ook geen werk meer is. Het werk verschuift hierdoor van uitvoerend naar controlerend.

Kijk ook bij optimalisatie voor uitleg hoe we AFAS gebruiken om je processen te optimaliseren. 


Specialistisch advies

Heb je vragen waarvoor extra specialistische kennis nodig is? Je kunt je vragen altijd stellen aan je adviseur, zodat hij er de juiste specialisten bij kan betrekken.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken? De specialisten van ons zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

​​Direct contact ➔​​​​​​

Bekijk ook diensten

Administratie

 • Complete administratie verzorgen
 • Opstellen jaarrekeningen
 • Fiscale aangiftes
 • Rapportages opstellen die inzicht geven

LEES MEER ➔

Optimalisatie

 • AFAS en Odoo beheer & optimalisatie
 • Procesverbetering & reorganisatie
 • Automatisering


LEES MEER ➔

Groei

 • Financiële processen automatiseren
 • Efficiëntie & juiste verdienmodel
 • Interim management


LEES MEER ➔

Neem contact op

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Bedankt voor je feedback

Ons team zal je zo snel mogelijk een bericht sturen.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.