Administratie

Krijg inzicht, beperk risico's, vervul de fiscale verplichtingen en bespaar kosten. Dat is wat je krijgt bij een georganiseerde administratie. Een belangrijk aspect voor jouw bedrijf of organisatie. Zonder een goede administratie geen groei en ontwikkeling.

Complete administratie verzorgen

Als ondernemer kan de administratie een flinke uitdaging worden. Misschien ben je aan het groeien, ben je toe aan reorganisatie of kan de boel efficiënter ingericht worden.


Absolvo kan je helpen met taken die onder de administratie vallen:

 • Boekhouding: Het bijhouden van de financiële transacties en het opstellen van de jaarrekening en andere financiële overzichten.
 • Facturatie: Het opstellen en versturen van facturen naar klanten.
 • Debiteurenbeheer: Het opvolgen van openstaande facturen en het incasseren van betalingen.
 • Crediteurenbeheer: Het bijhouden van inkomende facturen en het tijdig betalen van deze facturen.
 • Belastingaangiften: Het opstellen en indienen van belastingaangiften, zoals de BTW-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting.
 • Salarisadministratie: Het verzorgen van de loonadministratie en het opstellen van loonstroken en jaaropgaven.

Door het uitbesteden van de complete administratie kan je bedrijf zich richten op de kernactiviteiten en wordt er tijd en energie bespaard op de administratieve taken.


Klanten van Absolvo kiezen voor het uitbesteden van de administratie om verschillende redenen:

 1. Expertise en efficiëntie: Absolvo heeft vaak meer expertise en ervaring op het gebied van administratie en kan deze taken efficiënter uitvoeren. Dit kan leiden tot tijdsbesparing en kwaliteitsverbetering van de administratie.

 2. Focus op kernactiviteiten: Door het uitbesteden van de administratie kan het bedrijf zich richten op de kernactiviteiten en expertisegebieden. Dit kan leiden tot betere resultaten en groei van het bedrijf.

 3. Kostenbesparing: Het uitbesteden van de administratie kan kostenbesparend zijn, omdat het bedrijf niet hoeft te investeren in software, hardware en personeel voor deze taken. Daarnaast kan de externe partij vaak schaalvoordelen behalen waardoor de kosten voor de afnemer lager uitvallen.

 4. Risicovermindering: Absolvo kan helpen om risico’s op fouten in de administratie te verminderen, zoals het te laat betalen van rekeningen of het niet voldoen aan fiscale verplichtingen. Dit kan leiden tot minder boetes en problemen met de belastingdienst.

Meer weten over de voordelen van het uitbesteden van de administratie voor jouw bedrijf? Neem contact op voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek.


Afspraak maken ➔


Opstellen jaarrekening

Het opstellen van de jaarrekening is een belangrijke taak in de administratie van een bedrijf. De jaarrekening geeft een overzicht van de financiële prestaties van het bedrijf gedurende het afgelopen boekjaar. Het is een verantwoording van het gevoerde beleid en de financiële situatie van het bedrijf op het einde van het boekjaar. Absolvo kan deze jaarrekening voor je maken.

Het opstellen van de jaarrekening vereist kennis van financiële administratie, wet- en regelgeving en boekhoudkundige standaarden. De jaarrekening moet voldoen aan wettelijke eisen en boekhoudkundige standaarden, zoals de Dutch GAAP (Generally Accepted Accounting Principles). Of je als bedrijf een jaarrekening moet opstellen hangt af van de grootte van het bedrijf en de rechtsvorm.


Waarom een jaarrekening?

De jaarrekening is ook belangrijk voor de stakeholders van het bedrijf, zoals aandeelhouders, crediteuren en de belastingdienst, omdat zij hiermee inzicht krijgen in de financiële prestaties van het bedrijf.

Waaruit bestaat een jaarrekening?

 1. De balans: Een overzicht van de bezittingen, schulden en het eigen vermogen van het bedrijf.
 2. De winst- en verliesrekening.
 3. Het kasstroomoverzicht.
 4. De toelichting: Hierin worden de belangrijkste posten in de balans en winst- en verliesrekening nader toegelicht en verklaard.

Hulp nodig bij het opstellen van de jaarrekening? We helpen je graag.


Afspraak maken ➔


Fiscale aangiftes

Als bedrijf kan je te maken hebben met verschillende soorten aangiftes.
Absolvo controlling kan je helpen met:

 • Omzetbelasting (BTW) aangifte
 • Loonheffing aangifte
 • Venootschapsbelasting (VPB) aangifte
 • Inkomstenbelasting aangifte
 • Dividendbeslastingaangifte
 • Intracommunautuaire Prestaties (ICP) aangifte

De frequentie en deadline van de fiscale aangiftes verschillen per soort aangifte en per bedrijf. Het is belangrijk om de deadlines goed in de gaten te houden en tijdig aangifte te doen om boetes en rente te voorkomen. Absolvo helpt je hier graag bij.


Rapportages

We kunnen verschillende rapportages voor je maken, afhankelijk van de behoeften van jouw bedrijf. Kijk bij Meer Inzicht voor de mogelijkheden.


Advies

Door gevraagd en ongevraagd advies te geven over financiële zaken zoals investeringen, financiering en belasting ben je altijd verzekerd van de juiste beslissingen. Hierdoor ervaar je rust en kan je bedrijf of organisatie groeien.

Specialistisch advies

Heb je vragen waarvoor extra specialistische kennis nodig is? Je kunt je vragen altijd stellen aan je adviseur, zodat hij er de juiste specialisten bij kan betrekken.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een specialist? En wil je vrijblijvend kennismaken om de mogelijkheden voor jouw organisatie te bespreken? De specialisten van ons zijn in de buurt en staan voor je klaar. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Je bent van harte welkom.

​​​Direct contact ➔​​​​​​​

Bekijk ook diensten

Groei

 • Financiële processen automatiseren
 • Efficiëntie & juiste verdienmodel
 • Interim management

LEES MEER ➔

Optimalisatie

 • AFAS en Odoo beheer & optimalisatie
 • Procesverbetering & reorganisatie
 • Automatisering

LEES MEER ➔

Inzicht

 • Controlling voor het MKB
 • Financiële analyse en doelstellingen
 • AFAS en Odoo rapportage

LEES MEER ➔

Neem contact op

Er moet een adres worden opgegeven om een kaart in te sluiten

Bedankt voor je feedback

Ons team zal je zo snel mogelijk een bericht sturen.
In de tussentijd nodigen wij je uit om eens rond te kijken op onze website.