Absolvo controlling houdt je onderneming altijd tijdig op koers!

Absolvo in Arnhem BusinessAbsolvo Controlling 

doet méér dan je van je 

financial controller 

verwachtNa zijn opleiding in Arnhem en gecharmeerd van de stad, besloot de oorspronkelijk uit het oosten van het land afkomstige Hugo van Hoegee er te blijven. Hugo startte zijn carrière bij het oer-Arnhemse bouwbedrijf Bruil. “Toen ik in 2008 de gelegenheid kreeg om financieel directeur en mede-eigenaar te worden van een middelgroot bouwbedrijf, hoefde ik niet lang na te denken. Ik wilde niets liever dan ondernemen, de koers uitzetten en continu bijsturen aan de hand van informatie uit de boekhouding of anderszins, met het voornemen te groeien. Het voornemen werd realiteit en ik had de behoefte om mijn opgedane kennis en ervaringen ook in andere branches en ondernemingen te kunnen gaan inzetten”. Inmiddels hebben meer ondernemingen groei doorgemaakt dankzij de ondersteuning en adviezen vanuit Absolvo Controlling, het bedrijf dat Hugo in 2012 oprichtte. Inmiddels heeft hij een aantal vaste medewerkers in dienst, want ook zijn eigen bedrijf bleef groeien.

Als je denkt dat Absolvo controlling een administratiekantoor is, dan heb je het bij het verkeerde eind. Waar een accountants- of administratiekantoor klaar is, begint Hugo juist. Dankzij zijn jarenlange ervaring als controller vertaalt hij de cijfers naar besluiten.  Wil je meer winst maken? Dan ben je bij Hugo aan het juiste adres. Samen met zijn team helpt hij ondernemers met het maken van de juiste keuzes. Zonder enige schroom is hij kritisch en maakt hij voor de ondernemer de gevolgen van keuzes inzichtelijk. In het werk van Hugo herken je de harde wereld van de aannemers. Mooie praatjes zijn daar niet gewenst. Aanpakken, oplossen en meedoen. Hugo stuurt geen mailtje met een goed advies, hij voert het voor je uit. 


FINANCIEEL CONTROLLER VOOR HET MKB
Absolvo Controlling gaat dus verder dan een boekhouder en maakt het de ondernemer zo gemakkelijk als hij of zij wenst. “Met een klein en goed ingespeeld team staan we de MKB- ondernemer met raad en daad terzijde. Dit begint met een goed geautomatiseerde bedrijfsadministratie. Om in bouwtermen te spreken: als de administratie goed functioneert, is het fundament gelegd. Er zijn klanten die deze administratie zelf voeren, en anderen worden liever ontzorgd en leggen die verantwoordelijkheid bij ons neer. Natuurlijk horen daar de jaarcijfers, de aangiften omzetbelasting en andere verplichtingen ook bij.”


GEVRAAGD ÉN ONGEVRAAGD ADVIES
Wie Hugo ontmoet, begrijpt de belofte op zijn site direct: ‘Middels periodiek gevraagd en ongevraagd advies kan de ondernemer zich focussen op de business in plaats van zich zorgen te maken over de prestaties’. Hugo lacht: “Ik ben er erg op gebrand mijn eigen kosten terug te verdienen!” Maar op serieuze toon vervolgt hij: “Ik zie het als een eer als een ondernemer meer verdient dan hij in ons investeert, juist door ons in de arm te nemen. Al onze adviezen zijn onderbouwd met feiten, én altijd gericht op het tegengaan van verspilling en het benutten van kansen. We acteren alsof het ons eigen bedrijf is.”

"Waar een accountants- of administratiekantoor klaar is, begint Absolvo juist"


AFAS SOFTWARE
“Voor ons bedrijf is de keuze voor de boekhoudsystemen van AFAS een strategische geweest”, aldus Hugo. “Omdat risico’s niet in ons beleid passen, hebben wij voor de ruggen- graat van ons bedrijf juist voor zo’n oerdegelijk en betrouwbaar Hollands familiebedrijf gekozen. Een keuze waar we nog steeds trots op zijn; voortdurend ontwikkelen AFAS en wij toepassingen die ons nieuwe mogelijkheden geven of de efficiëntie verbeteren.”

Het voordeel van AFAS is dat je al vanaf tien licenties in kan stappen. Daarbij ben je volledig geautomatiseerd met toegang tot de Cloud. Je hoeft geen server te hebben, niets te installeren, et cetera. En met AFAS koop je voor een schappelijke prijs standaard het hele ERP-pakket. Dat betekent nooit extra kosten voor extra opties. ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Met ERP kun je de productiviteit van organisaties maximaliseren, kosten beheersen en optimaal voldoen aan klantwensen. In een ERP-systeem komen al je bedrijfsprocessen samen. “Je kan er voorraden mee bijhouden, met workflows werken, noem maar op. Als je bedenkt dat grote supermarktketens, ziekenhuizen en zelfs de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gebruik maken van het AFAS- systeem, dan is dat illustratief voor de mogelijkheden en betrouwbaarheid van het systeem. Bovendien kennen wij het systeem door en door, dus efficiëntie spreekt voor zich.”

Belangrijk te vermelden: als ondernemer blijf je altijd eigenaar van je bedrijfsgegevens. “Indien een ondernemer verder zou willen zonder Absolvo Controlling heeft dat geen gevolgen voor zijn toegang tot alle gegevens. Hij raakt niets kwijt. Kortom: de klant is en blijft onafhankelijk van ons en heeft ook altijd het laatste woord.”


ONBEGONNEN WERK  BESTAAT NIET
“Mijn loopbaan heeft me ontzettend veel geleerd en gebracht. Ik heb zelf in loondienst gewerkt, heb de bedrijfs- culturen van en ook in verschillende landen ervaren en ik weet het politieke spel te spelen om zaken als bureaucratie te vermijden”, vertelt Hugo. 

Hij is nieuwsgierig, kritisch, efficiënt, fanatiek en bovenal een kei in besparen. Hij bijt zich vast in een kwestie en gaat door tot die opgelost is. Is het niet buitengewoon lastig om een medewerker van Microsoft aan de lijn te krijgen? Nee hoor, niet voor Hugo. 

En is het onbegonnen werk geld van de multinational teruggestort te krijgen? Ook dat niet. “Het geeft me heel veel voldoening om dat soort zaken voor elkaar te krijgen.”


PERSOONLIJK COMMITMENT
Hugo stelt alles in het werk om zijn klanten méér dan tevreden te laten zijn. “Als ik een ondernemer bijvoorbeeld adviseer om op loonkosten te besparen, dan blijft dat niet bij een advies, maar kijk ik ook samen met de ondernemer hoe en op welke functies er bespaard moet worden. Als er een medewerker uit zou moeten, zorg ik ervoor dat dat ook gebeurt en laat ik de ondernemer niet aan zijn lot over met enkel een advies. Ik besef heel goed dat wat ik zeg, ook consequenties heeft. De uitvoer van ideeën is uiteindelijk wat telt. Bij al mijn advies kijk ik niet alleen naar de onderneming, maar vooral ook naar de ondernemer: wat wil hij bereiken en hoe? Ik ga altijd een persóónlijk commitment aan.”

Hugo maakt zich geen zorgen dat Absolvo Controlling te lijden zal hebben van de gevolgen van de coronacrisis. Het is zeker dat de economie nog een fikse deuk zal oplopen, maar voor Absolvo Controlling biedt dit juist veel mogelijkheden. Het is per slot van rekening de kunst en kunde van Absolvo Controlling om financiële bedreigingen te lijf te gaan en om te zetten in kansen.   


Bekijk de volledige editie van Arnhem Business >


Absolvo controlling houdt je onderneming altijd tijdig op koers!
RAN Business 18 november 2020
Deel deze post
Archiveren
Onderweg naar de regio
Op bezoek bij Hugo van Absolvo Administration & Automatization