Versterken door samenwerken

We sparren over een bedrijf, we vormen een team voor de ondernemer. En we schuwen een kritische insteek niet.

SCHERPE BLIK

Wij zetten de boel op scherp bij de klant. We houden de klant een kritische spiegel voor en geven inzicht in het bedrijf achter de cijfers. Dat is waar ik Hugo ook tegenkom: hij is uit hetzelfde hout gesneden. We kijken op dezelfde manier naar een bedrijf. We sparren over een bedrijf, we vormen een team voor de ondernemer. En we schuwen een kritische insteek niet.

SYNERGIE

We raakten elf jaar geleden aan de praat op een ondernemersbijeenkomst en het verbaasde hem dat wij puur als fiscalisten werken. En omdat hij puur als controller werkt, zagen we al snel synergie in samenwerking. We vullen elkaar nu voor onze klanten aan met onze respectievelijke disciplines, om de klant uiteindelijk minder belasting te laten betalen. Zoals dat IT-bedrijf, een klant van Hugo, waar we met de innovatiebox een zeer gunstig belastingtarief konden bereiken. Dat komt niet vaak voor maar als je je tanden erin zet kom je tot zulke oplossingen.

DOOR SAMENWERKEN VERSTERKEN

Of een andere klant van hem die ooit een complexe juridische structuur had opgezet waarbij privé en zaak door elkaar heenliepen. Daar hebben we meer inzicht in aangebracht zodat de ondernemer nu beter ziet welke geldstromen er daadwerkelijk zijn, en rust heeft gekregen. Dat zien we trouwens wel vaker, dat de fiscaal-juridische structuur vaak niet aangepast is aan de groei van het bedrijf en dat dat tot stress leidt. Aan ons dan de taak om daar kritisch naar te kijken, meer duidelijkheid in te krijgen, de ondernemer meer inzicht te geven en uiteindelijk het fiscale deel gunstiger te laten verlopen. En dat samen met Hugo; we versterken elkaar op die manier.

Dennis Heijmink, Duijd Fiscalisten
Website Duijd Fiscalisten

Versterken door samenwerken
Duijd Fiscalisten, Dennis Heijmink 14 november 2023
Deel deze post
Labels
Archiveren
Kennis op de balans
Wat Absolvo voor Film Impact heeft kunnen betekenen